tisdag 1 februari 2011

Garoks filosofiska pärlor

Under mina studier av min salig bror Brocks efterlämnade anteckningar har jag upptäckt ett för mig hittills okänt och förvisso för nyfikenheten mycket kittlande fenomen, något som salig bror kallar för estalisk filosofi, eller filosofi helt enkelt. Såhär beskriver Brock begreppet:

en fantastisk estalisk idé som är svår att förklara men som gör så att man får göra som man vill

Det behöver väl knappast förklaras närmare varför detta kittlade min nyfikenhet! Tyvärr står fenomenets upphovsman, en herr Genoa Sindella, inte till mitt förfogande, men genom nogranna efterforskningar har jag, tror jag, skaffat mig en i stort sett heltäckande förståelse för begreppet. I det att filosofi är okänt i den civiliserade världen anar jag en oexploaterad marknad, och jag, Garok Ironbeard, ämnar bli den förste och störste dvärgfilosofen. Jag ämnar publicera ett storslaget verk med filosofiska pärlor, arbetsnamnet är Garoks Filosofiska Värld, Tankar och Visdomar från Underjorden, startskottet på en, är jag övertygad om, lukrativ och stimulerande syssla. Här följer några av de filosofier jag hittills skapat.

Filosofi nr. 1: Ett gott skämt är alltid roligt, även om det inte är uppskattat.

Filosofi nr. 2: Det som ibland kallas för förmiddagen är en myt. Planera aldrig in något på förmiddagen. Den som påstår sig ha gjort något under förmiddagen ljuger.

Filosofi nr. 3: Om någon kritiserar dig, ropa då med hög röst: "VAD MENAR DU?" och gå därifrån.

Filosofi nr. 4: Den som är nyfiken på allt och alla och varje dag betraktar världen med nya ögon riskerar att inte få någonting gjort och irritera sina medmänniskor.

Filosofi nr. 5: En dag när den unge dvärgen spatserade i trädgården såg han mästaren plantera en sten som han sedan vattnade. "O mästare", frågade den unge dvärgen, "varför planterar ni stenen?" "VAD MENAR DU?" svarade mästaren och gick därifrån.

Filosofi nr. 6: Tre ting finns: själen, kroppen och anden. Störst av de tre är kroppen, för utan den kan de andra inte finnas.

Fler filosofier följer i takt med att min visdom tilltar.

2 kommentarer:

  1. Thank you! It is important to us to share our views. Life can be so dark! But there is light I know. Sorry for my bad english.

    SvaraRadera