lördag 23 januari 2010

Om vikten av att alltid tala sanning

Kära läsare! Som ni alla vet håller jag de ädla dygderna högt, ödmjukhet, visdom, generositet, alla dessa har jag under min långa levnad uppvisat oräkneliga exempel på. Säg, en gång när min gode vän Orzad hamnade i ekonomiska bryderier lånade jag honom rent av en slant ur egen ficka, trots att jag känner honom väl! Men jag kommer ifrån ämnet för mitt lilla kåseri, nämligen den ädlaste av dygder, den att alltid tala sanning.

För er, mina kära läsare, som säkerligen arbetar hårt för att i tal och sätt likna mig, Brock Ironbeard, är detta måhända en självklarhet som inte behöva påpekas. Men för alla, kommer ni säkert att märka under er levnadsvandring, är det inte så! Ibland stöter man på någon, en låg existens, en förvirrad själ, som utan att tänka på andra sätter sig själv i första rummet och ljuger, kanske skrävlar, kanske rent av ägnar sig åt förtal. Förtal! Denna lägsta av synder, när man hör talas om sådant kan det hända att man sänker sitt huvud och fäller en tår för den förtappade mänskligheten (dvärgar ägnar sig icke åt förtal).

Men det är just detta, förtal, som jag i dagarna har blivit utsatt för! Säkert har ni, kära läsare, i er ivriga längtan efter ord från min penna råkat läsa kommentarerna till min rörliga bild, och säkert har ni, kära läsare, vänt bort era huvuden i avsmak inför det låga budskap och råa hot som där förts fram. Ett gille eller skrå eller rent av en sekt under fingerat namn har, under åberopande av något abstrakt begrepp som jag tvivlar på existerar inom den högre filosofin (även om jag känner mig ödmjuk inför densamma) försökt påpeka någon form av inbillad brist i min rörliga bild och har säkerligen med anledning av sagda (icke-existerande) brist tänkt kräva mig, Brock Ironbeard, på pengar.

Man antyder att det skulle vara något otillåtet med den rörliga bilden och, mer specifikt, att jag, Brock Ironbeard, i min rörliga bild skulle på något vis ha överskridit mina befogenheter när jag använt den förträffliga musiken av Don Miguel Zarbadoza i densamme!

Något uppretad får jag erkänna att jag blev. Men frukta inte! Det finns inget felaktigt i mitt, Brock Ironbeards, handlande. Och för att skingra alla misstankar om felaktigheter presenterar jag här ett bildbevis:På bilden syns jag själv, Brock Ironbeard, avbildad tillsammans med den förträfflige Don Miguel Zarbadoza i egen hög person. Tydligt kan man se betalningen som jag överräcker! I bakgrunden syns även några av de vektyg som används vid tillverkningen av en rörlig bild, och i övre högra hörnet har jag, för att ge extra kraft åt min argumentation, låtit infoga symbolen för Brocks rörliga bild.


När den så kallade organisationen som ligger bakom hoten mot min person får ta del av dessa förkrossande bevis kommer de, med all säkerhet, att dra tillbaka sina löjliga krav och krypa tillbaka till Estalien med svansen mellan benen.

1 kommentar:

  1. I dreamt I had no bones and lay in filth unable to move. Glorious!

    SvaraRadera